Κ. Κατσαφάδος: Κάμερες στις στολές των αστυνομικών που υπηρετούν σε ΟΠΚΕ και Άμεση ΔΡΑΣΗ

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και στον θάνατο του 17χρονου από όπλο αστυνομικού αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης Κώστας Κατσαφάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ήδη βρίσκονται επί ποδός περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone.

Μιλώντας στην εκπομπή του «MEGA», ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος είπε πως ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου έχει μία ιδιαίτερη σημασία διότι κλείνουμε 50 χρόνια από όταν οι νέοι πάλεψαν για το δικαίωμα της ελευθερίας.

«Όσοι πιστεύουμε σε αυτό θα πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό μα να συμμετέχουμε στους εορτασμούς. Δικαίωμα στο να διαδηλώσουμε έχουμε όλοι, σεβόμενοι όμως την περιουσία του συμπολίτη μας. Σήμερα 5.000 αστυνομική θα είναι επί ποδός και όλα τα μέσα όπως drone. Μέχρι στιγμής έχουν πει πως η πορεία θα σταματήσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αστυνομικές δυνάμεις θα είναι παντού για να διασφαλίσουν τη διαδήλωση αλλά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

«Η δικαιοσύνη έκρινε κατά αυτόν τον τρόπο (σ.σ αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός). Μας προβληματίζει και εμάς και έντονα. Οι αστυνομικοί προφανώς είναι και αυτοί είναι άνθρωποί και όχι σάκοι του μποξ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί ένας αστυνομικός να χρησιμοποιεί αυθαίρετα την ισχύ του. Οι κανόνες εμπλοκής είναι συγκεκριμένοι. Δεν είναι οι αστυνομικοί πέρα και πάνω από τον νόμο. Ο αστυνομικός είναι σε διαθεσιμότητα και από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διενεργείται έρευνα. Δεν υπάρχει κάποια πολιτική συγκάλυψη. Φαίνεται πως ο αστυνομικός δεν ακολούθησε το επιχειρησιακό του πλάνο αλλά εγώ δεν μπορώ να επέμβω στη δικαστική έρευνα».

Στη συνέχεια, ο κ. Κατσαφάδος είπε πως με αφορμή αυτά τα περιστατικά έχουν μπει στη διαδικασία να βρουν και άλλα μοντέλα εκπαίδευσης και προστασίας.

«Έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση και για τις σταθερές κάμερες που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία αλλά και 2.500-3.000 αστυνομικούς με κάμερες πάνω τους. Κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης. Θέλω να πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε τις πρώτες κάμερες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα