Την εμπειρία του από ατύχημα με Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας μας, πριν από 39 χρόνια, στον απόηχο της τραγωδίας με τους νεκρούς πιλότους μας, μετά την συντριβή του αεροσκάφους τους, την Δευτέρα, περιέγραψε ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1, το πρωί της Κυριακής.
Όπως είπε, ήταν 19 Ιουλίου του 1984, όταν με τον συνάδελφο του πετούσαν με Phantom, σε χαμηλό ύψος, μόλις 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ο στόχος τους ήταν 500 μέτρα από την θάλασσα. Επρόκειτο για αναχαίτιση αναγνωριστικού ελικοφόρου αεροσκάφους της Τουρκίας, καθώς δεν «έβγαζε» η Τουρκία τότε μαχητικά αεροσκάφη τις νυχτερινές ώρες.
«Είχα αυτό το ατύχημα, έπιασε φωτιά το Phantom. Άναψε ξαφνικά για τον δεξιό κινητήρα η ένδειξη ότι έπιασε φωτιά. Η ενέργεια που έπρεπε να κάνουμε δεν μπορούσε να γίνει, διότι είχε ανάψει και το λαμπάκι της υπερθέρμανσης. Είδαμε από τον καθρέφτη ότι είχαμε αρπάξει φωτιά. Προσπάθησα να μειώσω την ένταση στον κινητήρα, όμως μετά από λίγο άναψε το λαμπάκι πως υπήρχε φωτιά και στον αριστερό κινητήρα. Ενημερώσαμε και τραβήξαμε την σκανδάλη στα εκτινασσόμενα καθίσματα», είπε ο κ. Ιατρίδης.
«Είναι μια δύσκολη εμπειρία. Οι σκέψεις που μου ήρθαν αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν από την απόφαση να τραβήξουμε την σκανδάλη μέχρι την εκτίναξη του καθίσματος, ήταν τα πολλά «γιατί; Γιατί, Θεέ μου, σε μένα; Γιατί να πεθάνω τόσο νωρίς; Είμαι 30 ετών, έχω γυναίκα, έχω ένα παιδί, έχω γονείς και συναδέλφους που με περιμένουν», συμπλήρωσε ο αντιπτέραρχος ε.α.