Κ. Δημογλίδου για Αγίους Αναργύρους: «Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν»

Σοκάρουν οι εξελίξεις μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου μια 28χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

«Προφανώς όταν μια κοπέλα δολοφονείται με τόσο άγριο τρόπο έξω από ένα αστυνομικό τμήμα νομίζω ότι η εικόνα, όσο ακριβώς σοκάρει εσάς, σοκάρει και εμάς στην Ελληνική Αστυνομία, με το πτώμα της κοπέλας έξω ακριβώς από την σκοπιά του τμήματος. Γι’ αυτό ακριβώς άμεσα διατάχθηκε έρευνα γιατί προφανώς και δεν έγιναν σωστά κάποιες ενέργειες, προφανώς και έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις τις οποίες πρέπει να βρούμε», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Δεν ξέρουμε καν αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που ακολουθείτε στις περιπτώσεις που έρχεται ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας να καταγγείλει ένα περιστατικό. Δουλειά του αστυνομικού είναι να αντιληφθεί τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχει ένας πολίτης, τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρχει για την ανθρώπινη ζωή και να κάνει ένα βήμα παρακάτω και να προσπεράσει ίσως και κάποιες εσωτερικές διαδικασίες της Αστυνομίας. Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έπραξαν εκείνο το βράδυ οι αστυνομικοί», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Καλημέρα.

«Αυτό που συνέβη στο αστυνομικό τμήμα, δεν είναι η εικόνα της αστυνομίας και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας. Εδώ το λάθος δεν είναι ότι δεν υπήρχε περιπολικό, φυσικά και υπήρχε διαθέσιμη περιπολία. Δεν ενημερώθηκε όμως από τους αστυνομικούς. Κατανοώ απόλυτα τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της Αστυνομίας, όμως έπρεπε να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για τη ζωή, είναι το υπέρτατο αγαθό και ναι, σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να παραβιάζεται ο εσωτερικός κανονισμός για να προστατεύσουμε έναν άνθρωπο» είπε.

«Ελέγχονται όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο τμήμα για το τι ενέργειες έκαναν ώστε να προστατεύσουν αυτήν την κοπέλα. Ο λάθος χειρισμός από ένα αστυνομικό τμήμα, δεν πρέπει να αφήνει την αίσθηση στις γυναίκες ότι δεν πρέπει να καταγγείλουν. Είναι χιλιάδες οι γυναίκες που εμπιστεύονται την αστυνομία, φεύγουν από τον κακοποιητή τους και γλιτώνουν από τα χέρια του», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα