

Την κατάθεση νομοσχεδίου για το περιβάλλον που θα περιλαμβάνει απλοποίηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αλλαγές στη δασική νομοθεσία και ρυθμίσεις για τις οικιστικές πυκνώσεις, προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
“Με τις πρωτοβουλίες αυτές”, τονίζει, “συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά, χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς”.
Αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση, σημειώνει ότι “αν δεν παρέμβουμε, η ΔΕΗ θα ξαναγυρίσει στο σημείο που την παραλάβαμε το καλοκαίρι”, διαβεβαιώνει ότι η απολιγνιτοποίηση θα γίνει με τρόπο δίκαιο για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, ενώ προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κομισιόν ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις λιγνιτικές περιοχές.
Με αφορμή τη ρύθμιση που ψηφίστηκε για τα αυθαίρετα, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για τις τακτοποιήσεις και είναι δίκαιη με όσους ήδη έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις περιουσίες τους. “Άλλες παρατάσεις δεν θα υπάρξουν”, καθιστά σαφές ο αρμόδιος υπουργός, ενώ ξεκαθαρίζει ότι “η κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής απέναντι στα αυθαίρετα, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι σε ρέματα, στον αιγιαλό κ.λπ.”.
Για τη ΛΑΡΚΟ, δηλώνει ότι η εταιρεία θα κρατηθεί όρθια μόνο με την πώλησή της, ελεύθερης βαρών, σε ιδιώτη επενδυτή και τονίζει ότι “όποιος υπόσχεται ότι όλα μπορούν να μείνουν ίδια, είτε αγνοεί την πραγματικότητα είτε εξαπατά συνειδητά τους εργαζόμενούς της”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.