

Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα βρίσκεται στα “όριά του” και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ σε διάφορα τμήματα της επικράτειας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Τόνισε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει κι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά διευκρίνισε ότι το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.
Ανέφερε ενδεικτικά πως σε νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.
Όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι στόχος είναι η διάσωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, εάν είναι δυνατόν δίχως την αύξηση των τιμολογίων.
Διευκρίνισε πάντως πως υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για την επιχείρηση.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Σ. Φάμελλος: Με ευθύνη Μητσοτάκη στοχοποιούνται και φιμώνονται δημοσιογράφοι
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.