

Για το πανεπιστημιακό άσυλο και τα επεισόδια που γίνονται στα Πανεπιστήμια μίλησε στο ΕΡΤΝews o αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας ότι «ο νόμος για τα Πανεπιστήμια δεν έχει εφαρμοστεί στην ολότητά του». Παράλληλα, όπως τόνισε «πρέπει να έχουν συνέπειες οι πρυτανικές Αρχές που δεν εφαρμόζουν το νόμο». Παράλληλα μιλώντας για τις επικείμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είπε ότι «θα δοθεί έμφαση στη μείωση των φόρων», που θα είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς που γίνεται εδώ και έξι χρόνια.
Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης «μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους δεν υπάρχουν ενεργές καταλήψεις» τόσο λόγο του ισχύοντος νόμου όσο και των παρεμβάσεων της αστυνομίας.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα το γεγονός ότι «ο νόμος για τα Πανεπιστήμια δεν έχει εφαρμοστεί στην ολότητά του, πράγματι αφήνει κάποιες γκρίζες περιοχές». Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης «υπάρχει απόλυτη αποφασιστικότητα το ζήτημα να αντιμετωπιστεί».
Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στη Νομική Σχολή και στην Πολυτεχνειούπολη δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει στις ευθύνες της και να κάνει αποφασιστικά βήματα παρακάτω. «Χρειάζεται αξιοποίηση των πιο σύγχρονων εργαλείων για να υπάρχει έλεγχος -με σεβασμό τα προσωπικά δικαιώματα- για λόγους προστασίας της ανθρώπινης ζωής», πρόσθεσε μη θέλοντας να αποκαλύψει την εξειδίκευση των μέτρων.
Παράλληλα έθεσε και θέμα ευθυνών λέγοντας ότι όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να πληρώνει κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην ευθύνη των πρυτανικών αρχών και άλλων που έχουν την ευθύνη της διοίκησης μέσα στο Πανεπιστήμιο.
«Αυτοί που δεν ανταποκρίνονται κατά την άποψή μου, πρέπει να έχουν συνέπειες, διότι οι νόμοι δεν είναι απλώς για να τους διαβάζουμε. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι πρύτανης, διότι δεν του αρέσει κάποιος νόμος του κράτους, της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν είναι υποχρεωμένος να είναι πρύτανης».
Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για επιτάχυνση και αυστηροποίηση των διαδικασιών» για τα Πανεπιστήμια καλώντας την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτή την παρέμβαση.
Mιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών , τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κ. Καραμανλή, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του κ. Δένδια ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Όλοι το έχουμε επισημάνει αυτό και ο πρωθυπουργός το έχει επισημάνει» προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είμαστε ανόητοι πολιτικά αν θέλαμε να καλύψουμε κάτι σε αυτή την υπόθεση. Μας ενδιαφέρει να πέσει απόλυτο άπλετο φως στο συγκεκριμένο ζήτημα». Παράλληλα σημείωσε ότι «η περίπτωση Τριαντόπουλου είναι ένα σαφές δείγμα γραφής από την κυβέρνηση».
Αναφορικά με την στάση που θα τηρήσει το κόμμα του για τον κ. Καραμανλή δήλωσε: «Ας διαβάσουμε όλοι τι λέει αυτή η δικογραφία και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Μην καταλήγουμε σε όποιες κατηγορίες και για όποιο βαθμό αδικήματος» προσθέτοντας ότι είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να προτρέχει κανείς στην τόσο σημαντική υπόθεση.
Σχετικά Νέα
Στη Σύμη ο Ν. Δένδιας: Η χώρα μας είναι διαρκώς σε εγρήγορση – Η άμυνα είναι επένδυση για το μέλλον μας
Στην Σύμη βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις.
Ν. Φαραντούρης: Όχι στην παραγωγή και κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και πρωτεϊνών από έντομα
To θέμα της «νομιμοποίησης της Κομισιόν, η οποία προτείνει επέκταση της χρήσης γενετικά τροποποιημένων.
Π. Μαρινάκης: Αντιπολίτευση και αξιοπιστία εδώ και καιρό είναι έννοιες αντίθετες
Mε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μέγαρο Μαξίμου και.
Αλ. Χαρίτσης: Υποκριτική η οικολογική ευαισθησία της κυβέρνησης – Επενδύει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων
Υποκριτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης τη στάση της κυβέρνησης και.