

Καθώς η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών και η UniCredit ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το πρωί τη συμφωνία τους για συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία και την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η Κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση της UniCredit να επενδύσει στην Alpha Bank. Η σκυτάλη περνάει τώρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα προχωρήσει με βάση το καταστατικό του και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το γεγονός όμως ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από πολλά χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει”.
Σχετικά Νέα
Κανένα πρόστιμο στη φρεγάτα «Ύδρα», διευκρινίζουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού
Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με δημοσίευμα αλλά και αναδημοσιεύσεις αυτού σχετικά με τον.
Ρ. Δούρου: Η συνέντευξη Γεραπετρίτη επιβεβαιώνει ότι πλέον η χώρα μας για να ασκήσει ένα κυριαρχικό της δικαίωμα χρειάζεται να πάρει την έγκριση Τουρκίας
“Με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ ο κ. Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι πλέον.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο: Αναλυτικά η ατζέντα
Συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 11.00, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα.
Γκιουλέκας: Η Τουρκία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που γεμίζουν με μαύρες σελίδες την παγκόσιμα ιστορία
Αν η Τουρκία θέλει να συγκαταλέγεται στα πολιτισμένα κράτη, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για.