

Για το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης στο ΣΚΑΪ.
Εξήγησε ότι τα ακριβή ποσά θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν πλήρως οι ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις.
“Μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να κάνουμε αναλυτικές ανακοινώσεις και θα αφορούν όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα ποδήλατα και τα σκούτερς”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση η επιδότηση δεν θα είναι κλιμακωτή προκειμένου να υπάρχει κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή “δε σημαίνει ότι όταν πάρεις ακριβότερο αυτοκίνητο θα σου δίνουμε μεγαλύτερη επιδότηση”.
Για τα δίτροχα, ο υπουργός είπε ότι η επιδότηση θα είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με την τιμή αγοράς. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να γίνει ένα άνοιγμα στα ποδήλατα “γιατί αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος μετακινήσεως” και αναφέρθηκε στην ρύθμιση για τη δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων λόγω του κορονοϊού.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης για Γάζα: Η κυβέρνηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας με τη στάση της
«Μπροστά στην τραγωδία της εθνοκάθαρσης που εξελίσσεται στη Γάζα, η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών.
Απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του DNA των νεογνών από ιδιωτικές εταιρίες
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους δημοσιογράφους της.
Κ. Μητσοτάκης από την έδρα του ΟΗΕ: Βασιζόμαστε σε θάλασσες, ωκεανούς και στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας για την εύρυθμη λειτουργία των οικονομιών μας
«Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άρχισε η θητεία της Ελλάδας ως εκλεγμένο μέλος του.
Μ. Θεμιστοκλέους: Δέσμευσή μας η συνεχής στήριξη των υγειονομικών δομών στα νησιά
«Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκονται οι άνθρωποι του ΕΣΥ, οι γιατροί, οι νοσηλευτές,.