

«Καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» χαρακτήρισε ο Κώστας Αγοραστός την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου «προκειμένου» όπως είπε, «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε στον ΣΚΑΙ για την έντονη κριτική και τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.
Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «κάθε έργο έχει έναν κωδικό, εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το Περιφερειακό, την Οικονομική Επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τις τεχνικές υπηρεσίες. Κανένα ευρώ δεν πήγε πουθενά αλλού. Και τα έργα είναι εδώ, λειτούργησαν τα έργα».
Σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, μόλις έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν στην ενίσχυση της κοίτης του ποταμού. «Έγινε κοιτόστρωση, αυτή δεν αφορούσε στην ανακατασκευή της γέφυρας», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι τα έργα γίνονται με κάποιες τεχνικές προδιαγραφές.
«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε σε τέτοια μάζα νερού. Είναι παλιά η γέφυρα» υποστήριξε ο κ. Αγοραστός.
Για την περίπτωση του φράγματος του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.
Θεοδωρικάκος: Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι απόλυτη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία
Η παραγωγική ανασυγκρότηση «είναι απόλυτη αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.