Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 7th, 2015

K.Λαπαβίτσας:«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν»(Video)

k-lapabitsas1424269419Ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κωστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξή του στον ιστότοπο “TheRealNews.com”, την επομένη του δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι «δεδομένου ότι η ρευστότητα στη χώρα δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να βρει λύση με τους δανειστές. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα».

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαπαβίτσας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUs.

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, αλλά και ενόσω είναι κυβέρνηση είναι να πετύχει ριζοσπαστικές αλλάγες στην Ελλάδα και μια νέα σχέση με τους δανειστές ώστε να επιλυθούν τα μακροικονομικά προβλήματα της χώρας μέσα στην  ευρωζώνη. Χρτησιμοποιώντας δημοκρατικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαπαβίτσας.

«Αυτή η στρατηγική έφτασε στο τέλος της», υπογράμμισε ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος θεωρείπως οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χριεάζεται μια νέα στρατηγική γρήγορα. Δεν νομίζω ότι οι δανειστές θα δώσουν ρευστότητα, δεν νομίζω ότι θα κάνουν καλύτερη προσφορά».

«Δεν υπάρχει αμβιφολία πως αυτές είναι ιστορικές στιγμές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας.
Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, ξεκαθάρισε. «Όσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα υποκύψουν σε εκβιασμούς, δεν μπορούν να καταλάβουν τον ελληνικό λαό.» Αναφερόμενος στις πιέσεις από το εξωτερικό αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, την τηλεόρασηγια να μην ψηφίσουν «όχι» οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Το μόνο που δεν τους είπαν είναι ότι υπάρχει κίνδυνος για επιδημία σύφιλης».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να πάει να διαπραγματευτεί γι’ αυτό αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

«Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις:

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo