Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 10th, 2016

Kατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ

IKOIΣε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, στην οδό Κολοκοτρώνη και Σταδίου προχώρησαν πριν από λίγο εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΠΕ διαμαρτυρόμενοι για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων κτιρίων και υποδομών, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Αυτή την ώρα 60 με 70 άτομα, εκπρόσωποι απ` όλες τις εταιρείες του δημοσίου που είναι προς πώληση (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΠΕ κ.α), συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ στην οδό Κολοκοτρώνη και Σταδίου 1. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων», όπως ανέφεραν stokokkino.gr

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του κτιρίου, λίγο πριν τις οκτώ το πρωΐ. Αφορμή της σημερινής δράσης είναι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά την συνέλευση θα ψηφιστεί η νέα σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ΟΛΠ, μια σύμβαση που όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ρ/σ Στο Κόκκινο είναι ιδιαίτερα προβληματική και θα γίνει πιλότος για το τί θα ακολουθήσει στην συνέχεια σε ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλ.

Στην ερώτηση γιατί θεωρούν την σύμβαση προβληματική οι εργαζόμενοι ανέφεραν ενδεικτικά «καταρχάς το άρθρο 22 της σύμβασης απαγορεύει ρητώς στο ελληνικό κράτος να νομοθετήσει ενάντια στα συμφέροντα της σύμβασης. Ενώ στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων, ουσιαστικά πριμοδοτεί τις υπεργολαβίες, καταργώντας τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

πηγή: Στο Κόκκινο

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo