

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε, σήμερα στην Ρώμη, με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η συνομιλία επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Γάζα και στις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες. Οι δυο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για την συνεργασία των χωρών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, οπως και για την ιταλική πρωτοβουλία Food for Gaza.
Παράλληλα, η Ιταλία στήριξε- με στρατιωτικά της ελικόπτερα- πρωτοβουλία της Ιορδανίας για μεταφορά βοήθειας μέσω αερογέφυρας.
Η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε την υποστήριξή της χώρας της στον ρόλο που διαδραματίζει η Ιορδανία στην περιοχή, υπέρ της ειρήνης και του διαλόγου.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και ο Ιορδανός μονάρχης αναφέρθηκαν -επισης- στην Συρία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τερματίσει η βία και να λάβει χώρα μια συμπετιληπτική διαδικασία μετάβασης, με την συμμετοχή του σύμυνόλου της κοινωνίας της χώρας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κοινη διαπίστωση αποτέλεσε το ότι βασικής σημασίας για την Συρία ειναι η οικονομική ανάκαμψη, με στόχο να επιτραπεί η ασφαλής, αξιοπρεπής, βιώσιμη και οικειοθελής επιστροφή των προσφύγων.
Οι δυο ηγέτες, τελος, συμφώνησαν να διεξαχθεί στην Ρώμη η επόμενη συνεδρίαση της Διαδικασίας της Άκαμπα, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και με ειδική αναφορά στην περιοχή της δυτικής Αφρικής.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αμβούργο: 17 τραυματίες από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό, 4 σοβαρά – Έρευνα για τα κίνητρα της 39χρονης που συνελήφθη
Τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν, τέσσερα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε επίθεση.
Λαβρόφ: Η Μόσχα θα στείλει στο Κίεβο τους όρους της για ειρηνευτική συμφωνία μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου
Η Ρωσία θα διαβιβάσει στην Ουκρανία ένα έγγραφο στο οποίο θα εκθέτει τους όρους.
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και ΕΕ: Δεν επιδιώκω συμφωνία, λέει ο Τραμπ – Σεβασμό και όχι απειλές ζητά η Ευρώπη
Νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε μετά τις.
ΗΠΑ: Η US Steel θα παραμείνει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η US Steel και η ιαπωνική.