Ιταλία: Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα σε ένα 24ωρο

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχουν φτάσει στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα τις τελευταίες 24 ώρες, μετέδωσε το πρακτορείο ANSA σήμερα, προκαλώντας ανησυχία στη Ρώμη.

Ο αριθμός των μεταναστών που ξεκινούν με υπερπλήρη πλοιάρια για το επικίνδυνο ταξίδι προς τη Λαμπεντούζα, που βρίσκεται μεταξύ των ακτών της βόρειας Αφρικής και της Σικελίας, έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίς σήμερα το πρωί το ANSA μετέδωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 2.128 άνθρωποι έφτασαν στο νησί, εκ των οποίων οι 635 στη διάρκεια της νύκτας.

Πλοία του ιταλικού λιμενικού διέσωσαν αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους που επέβαιναν σε μικρά πλοιάρια και τους μετέφεραν στις ακτές, ενώ άλλοι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μόνοι τους ως τη Λαμπεντούζα.

Τις τελευταίες εβδομάδες πλοία που ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο ανέφεραν ότι έχουν παρατηρήσει αυξημένο αριθμό ατόμων να ξεκινά με φουσκωτά ή μικρά, ξύλινα πλοιάρια το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, συχνά από τη Λιβύη, ενώ δεκάδες εξ αυτών έχουν πνιγεί σε ναυάγια.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, περισσότεροι από 10.700 μετανάστες έχουν φτάσει στη χώρα από την αρχή του έτους, την ώρα που την ίδια περίοδο το 2020 είχαν καταγραφεί 4.100 αφίξεις.

Πολλοί από τους μετανάστες προέρχονται από την Τυνησία, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Μπανγκλαντές.

Δεξιά κόμματα της Ιταλίας, περιλαμβανομένης της Λέγκας που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχουν προειδοποιήσει ότι “χιλιάδες παράνομοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία”, με τον επικεφαλής τoυ κόμματος και πρώην υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι να ζητεί χθες Κυριακή επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Ο Σαλβίνι εξήγησε ότι βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε.

Το ANSA μετέδωσε ότι και η Λαμοργκέζε επικοινώνησε με τον Ντράγκι στη διάρκεια του σαββατοκύριακου για να τον ενημερώσει για τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα