

Φέτος στην Ιταλία, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, κατέβασαν οριστικά ρολά 390.000 επιχειρήσεις, όπως αναφέρει η εμπορική ένωση της χώρας Confcommercio, σε έκθεση την οποία παρουσίασε σήμερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Confcommercio, εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης χάθηκαν 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό οριστικής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε σχέση με το 2020, διπλασιάστηκε στον τομέα του εμπορίου, και τριπλασιάστηκε σε εκείνον των υπηρεσιών.
Τις σοβαρότερες οικονομικές συνέπειες πλήρωσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδημάτων και ρουχισμού (-17,1%), οι πλανόδιοι πωλητές (-11,8%), τα πρατήρια βενζίνης (-10,1%), ενώ στις υπηρεσίες έκλεισε το 21,7% των γραφείων ταξιδίων, το 14,4% των εστιατορίων και καφέ και το 14,2% των εταιριών μεταφορών.
Η Confcommercio προσθέτει ότι στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης εξαφανίσθηκε από το παραγωγικό τοπίο το 33% των εταιριών και επιχειρήσεων, με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους καλλιτέχνες και τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την ιταλική ένωση εμπορίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, η χρονιά που σε λίγο θα αφήσουμε πίσω μας υποχρέωσε σε οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας 200.000 Ιταλούς.
Σχετικά Νέα
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.
Αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.
Ινδία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ, δήλωσε ένας ανώτερος.