

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, από τις 18 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων για την είσοδο στο Κολοσσαίο. Ιταλοί και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα νέα αυτά εισιτήρια στα ταμεία έξω από το «αμφιθέατρο Φλάβιο», μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.colosseo.it και χρησιμοποιώντας ειδικό αριθμό τηλεφώνου.
Η απόφαση ελήφθη για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της μεταπώλησης εισιτηρίων, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις.
«Η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην κίνηση αυτή και στην όλο και μεγαλύτερη προσφορά προς τους επισκέπτες ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο.
Την λήψη μέτρων για να καταπολεμηθεί η μεταπώληση των εισιτηρίων σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές είχαν ζητήσει με έμφαση, μεταξύ των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της Αιώνιας Πόλης και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.
Σχετικά Νέα
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Ο Μακρόν δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Ανγκόλα
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.