Ιταλία: Ο παππούς του 6χρονου που επέζησε από την πτώση τελεφερίκ διώκεται για την απαγωγή του

Νέες περιπέτειες επιφυλάσσει η ζωή για τον μικρό Έιταν που τον περασμένο Μάιο ήταν και ο μόνος που σώθηκε αφότου η οικογένειά του χάθηκε από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία. Ο μικρός Έιταν ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το σχολείο, ενώ ο παππούς του πήρε το εξάχρονο παιδί και το μετέφερε στο Ισραήλ.

Οι δικαστικές περιπέτειες
Η επιμέλεια του παιδιού, αφού πέθαναν οι γονείς του στο δυστύχημα, έχει ανατεθεί στην αδελφή του πατέρα του που ζει στην Ιταλία. Ο παππούς αντιμετωπίζει δίωξη από τους Ιταλούς εισαγγελείς για απαγωγή ανηλίκου.

Ο Έιταν έφτασε στο Ισραήλ με ιδιωτική πτήση από τον παππού του, από την μεριά της μητέρας του. Η επιμέλεια, όμως, του μικρού έχει ανατεθεί στην θεία του, η οποία ζει στην Ιταλία και είναι αδελφή του πατέρα του Έιταν. Ήταν γιατρός και έχασε και αυτός την ζωή του κατά την τραγική πτώση του τελεφερίκ στην περιοχή Μοταρόνε της βόρειας Ιταλίας.

Ο παππούς κατάφερε να επιβιβάσει τον εξάχρονο εγγονό του στο ιδιωτικό αεροσκάφος καθώς είχε κρατήσει το διαβατήριο του Έιταν, παρά το ότι με δικαστική απόφαση του είχε ζητηθεί να το παραδώσει στην θεία του, στην Ιταλία. Ο ιταλικός Τύπος δεν αποκλείει, μάλιστα, να υπήρξε και καλυμμένη βοήθεια από μέρους στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Τελ Αβίβ.

H στάση της ισραηλινής κυβέρνησης
Η κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, τάσσεται υπέρ της επιστροφής του μικρού στην Ιταλία, όπου το παρακολουθεί ψυχολόγος και σήμερα θα έπρεπε να αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα