

Έπειτα από σειρά αναβολών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνει απόψε την αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των γιορτών.
Αναμένεται να υιοθετηθεί η «σκληρή γραμμή».
Ο Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν για την περίοδο των γιορτών, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η υιοθέτηση της λεγόμενης «σκληρής γραμμής»: «Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αναμένεται να επιβληθούν δέκα ημέρες ολικού lockdown, και άλλες τέσσερις με αυστηρά περιορισμένη δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών και λειτουργίας των καταστημάτων».
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, σε κάθε αυτοκίνητο, δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά μέχρι δεκατεσσάρων ετών.
Θεωρείται βέβαιο, δε, ότι την παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα, στις 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά, όπως και για την ημέρα των Θεοφανίων, τα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων) θα μείνουν κλειστά και για να βγει κανείς, από το σπίτι, θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.
Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λάτιου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, τόνισε ήδη ότι αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ο ίδιος θα υπογράψει απόφαση η οποία θα θέτει αυστηρούς περιορισμούς στη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, για να προληφθεί ένα τρίτο, δραματικό κύμα κορωνοϊού.
Σχετικά Νέα
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.