Ιταλία: Νέο ρεκόρ εμβολιασμών – Ασυμπτωματικό το 1/3 όσων εισάγονται στο νοσοκομείο

Νέο ρεκόρ εμβολιασμών σε ένα 24ωρο κατέγραψε χθες, Τρίτη η Ιταλία. Συγκεκριμένα, πάνω από 686.000 πολίτες προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας. Από αυτούς περίπου οι 77.000, έλαβαν την πρώτη δόση: Περίπου οι 48.000 ήταν παιδιά και 22.000 άνω των 50 ετών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, στο 18% των κλινών νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. Στις 24 Δεκεμβρίου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11%. Σε ό,τι αφορά τους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς με covid 19 είναι το 27% του συνόλου.

Στο μεταξύ, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, έδειξε ότι το 34% των ασθενών, που εισήχθησαν για άλλους λόγους υγείας και διαγνώσθηκαν εκεί θετικοί, ήταν ασυμπτωματικό και ανακάλυψε ότι είχε μολυνθεί τη στιγμή του διαγνωστικού τεστ, στα έκτακτα περιστατικά.

Ουσιαστικά, μπήκαν στο νοσοκομείο για ασθένειες και προβλήματα υγείας, όπως κατάγματα, καρδιακές προσβολές ή αιμορραγίες.

Κατά μέσο όρο, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς είναι 56 ετών, ενώ η μέση ηλικία των πολιτών που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων της covid, είναι 69 έτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα