Ιταλία: Nεκρό 10χρονο κορίτσι εξαιτίας παιχνιδιού στο Τik Tok

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα ανήλικο κορίτσι έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός viral παιχνιδιού στο Τik Tok. To παιχνίδι αυτό είναι ευρέως γνωστό ως το “παιχνίδι μαντίλας”, στο οποίο τα παιδιά μπλοκάρουν την αναπνοή τους για αρκετή ώρα, ώστε να βιώσουν έντονα την αίσθηση ασφυξίας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο παιχνίδι προκαλεί θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο.

Αυτή την φορά ένα κορίτσι πέθανε από ασφυξία στο Παλέρμο, στο ιταλικό νησί της Σικελίας, ενώ συμμετείχε στο “παιχνίδι μαντίλας” μέσω του Τικ Τοκ

Η Antonella,ήταν μόλις 10 ετών και συμμετείχε στο TikTok. Συγκεκριμένα το παιδί έπαιζε στο μπάνιο του οικογενειακού σπιτιού και είχε βάλει μια ζώνη γύρω από το λαιμό της με στόχο να μείνει χωρίς αναπνοή όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ κάνοντας check in με το κινητό του, ωστόσο η μικρή ουσιαστικά έκοψε την αναπνοή της.

Η 5χρονη αδερφή της λοιπόν που ανακάλυψε το νεκρό σώμα της το βράδυ της Τετάρτης. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Παλέρμο Παιδικό Νοσοκομείο από τους γονείς της, αλλά δεν επέζησε.

Οι γονείς είπαν στην εφημερίδα «La Repubblica» ότι δεν γνώριζαν τι ήταν αυτό το παιχνίδι : «Η Antonella έπαιζε το παιχνίδι της ασφυξίας…Δεν το ξέραμε…Ήξερα ότι η Αντονέλα πήγαινε στο TikTok για χορογραφία, για να δει βίντεο, πώς θα μπορούσα να φανταστώ αυτήν την αγριότητα; »

Οι γονείς της συγκλονισμένοι για το άδικο χαμό της κόρης τους, προχώρησαν σε μια θεάρεστη πράξη αφού δώρισαν τα όργανα της Antonella, έτσι ώστε άλλα παιδιά να μπορούν να ζήσουν χάρη σε αυτήν.

Η εισαγγελία του Παλέρμο ξεκίνησε έρευνα για “υποκίνηση αυτοκτονίας”. Το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού έχει κατασχεθεί από ερευνητές, οι οποίοι θα πρέπει να προσδιορίσουν εάν η Antonella ήταν ζωντανή με άλλους συμμετέχοντες, εάν κάποιος την προσκάλεσε να συμμετάσχει στο παιχνίδι ή αν έκανε αυτό το βίντεο για έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας.

Μετά από αυτή την άσχημη εξέλιξη, η πλατφόρμα του Τικ Τοκ αντέδρασε και δήλωσε ότι: «Η ασφάλεια της κοινότητας TikTok είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για συνεργασία στην έρευνά τους ».

Σχετικά Νέα