Ιταλία: Νέα Λαμπεντούζα το λιμάνι Εμπέντοκλε -1000 μετανάστες «προσπαθούν να διαφύγουν»

Μετά το νησί της Λαμπεντούζα, αρχίζει να προκύπτει θέμα χωρητικότητας και στο κέντρο υποδοχής του Πόρτο Εμπέντοκλε, στη Σικελία.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, από χθες στην προβλήτα του λιμανιού βρίσκονται “περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες”, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν από τη Λαμπεντούζα και προσπαθούν να διαφύγουν.

Μάλιστα η Ιταλική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, τονίζει πως μεταξύ εκατό ως διακόσια άτομα “έχουν ήδη καταφέρει να εγκαταλείψουν τη δομή”.

Το πρόβλημα φαίνεται να συνδέεται με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή 15/09 έξω από τη Ρώμη, όταν λεωφορείο με περίπου 50 μετανάστες προερχόμενο από το Πόρτο Εμπέντοκλε και με προορισμό το Πεδεμόντιο για ανακατανομή των μεταναστών συγκρούστηκε με νταλίκα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν οι δύο οδηγοί και να τραυματιστούν 25 επιβάτες.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, από τη στιγμή του ατυχήματος οι ιδιωτικές εταιρείες λεωφορείων διστάζουν να δώσουν τη διαθεσιμότητά τους στη μεταφορά των μεταναστών σε άλλα κέντρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα