Ιταλία: Κινήσεις από την οικογένεια Μπένετον στη διαμάχη με τη Ρώμη για την Autostrade

Η οικογένεια Μπένετον αποτάθηκε στον καθηγητή οικονομικών και με υψηλές διασυνδέσεις Ενρίκο Λάγκι, για να της παράσχει βοήθεια, στην προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς με την κυβέρνηση της Ιταλία, αναφορικά με το μέλλον του αυτοκινητοδρόμου Atlantia Autostrade per l’Italia, όπως ανέφεραν δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Η πλούσια οικογένεια, η οποία κατέχει το 30% του ομίλου υποδομών Atlantia, έχει εμπλακεί σε διαμάχη με τη Ρώμη από τότε που μια γέφυρα που διαχειριζόταν η Autostrade κατέρρευσε το 2018, στοιχίζοντας τη ζωή σε 43 άτομα.

Η ιταλική κυβέρνηση απειλεί να ανακαλέσει την άδεια της Autostrade μετά την καταστροφή και ασκεί πιέσεις στην οικογένεια Μπένετον να πουλήσει το μερίδιό της, ούτως ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τον κρατικό επενδυτικό ταμείο Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Atlantia και μιας κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής το ταμείο CDP συνεχίζονται για εβδομάδες, ωστόσο κάποια σημεία παραμένουν ανεπίλυτα.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Λάγκι, ο οποίος έχει διατελέσει ως προσωρινός διαχειριστής στην αεροπορική Alitalia και έχει ισχυρούς δεσμούς με το CDP, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

«Υπήρξαν επαφές μεταξύ του καθηγητή και της οικογένειας σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει αναφορικά με τη διαμάχη για την Autostrade», ανέφερε μια από τις πηγές.

Η τελική απόφαση σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Λάγκι αναμένεται τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε η πηγή, λέγοντας ότι οι επαφές μεταξύ του καθηγητή και της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειας Μπένετον, Edizione, ήταν προκαταρκτικές και ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε συνεργασία.

Η εταιρεία Edizione Holding δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια, ενώ και ο Λάγκι δεν απάντησε σε email του Reuters σχετικά με το θέμα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα