

Η Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγοράς (AGCM) ενέκρινε τη συναλλαγή για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της 2i Rete Gas από την Italgas, με διάταξη που κοινοποιήθηκε σήμερα, κρίνοντας ότι τα διορθωτικά μέτρα που πρότεινε η εταιρεία είναι κατάλληλα για την επίλυση των πιθανών κρίσιμων ζητημάτων που εντοπίστηκαν κατά την έναρξη της σχετικής διερεύνησης.
Υπό το φως της σημερινής απόφασης και των εγκρίσεων της Golden Power και του Κανονισμού για τις Ξένες Επιδοτήσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί, η Italgas θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συναλλαγής με το κλείσιμο του πρώτου τριμήνου.
Τα μέτρα που προβλέπονται από την AGCM αφορούν τη διάθεση περίπου 600 χιλιάδων PDRs (με βάση τα στοιχεία που κοινοποίησε η Italgas στην Αρχή) που κατανέμονται σε 35 ATEMs. Ο Όμιλος θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία διάθεσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2025. Επιπλέον, η AGCM ζήτησε από την Italgas να εφαρμόσει μέτρα συμμόρφωσης, τα οποία θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια μελλοντικών διαγωνισμών, σε όλες τις ATEMs που αποτελούν αντικείμενο της διερεύνησης.
Οι αποεπενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω διαφανών, ανταγωνιστικών και δημοσιευμένων διαδικασιών, ανοικτών σε διαχειριστές που είναι κατάλληλοι και εξειδικευμένοι, με επαρκή οικονομικά μέσα και ικανοί να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητες, επίσης με σκοπό τη συμμετοχή σε μελλοντικούς διαγωνισμούς.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος γίνεται ο πρωταθλητής Ευρώπης στη διανομή φυσικού αερίου. Ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο, η Italgas θα εκκινήσει τη διαδικασία ενσωμάτωσης της 2i Rete Gas, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, εξασφαλίζοντας έτσι την πλήρη υλοποίηση των επενδύσεων ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2024- 2030.
Τους επόμενους μήνες, μαζί με την 2i Rete Gas, ο Όμιλος θα δώσει προτεραιότητα στην ενοποίηση των εταιρικών και πληροφοριακών συστημάτων, στην ψηφιοποίηση του δικτύου και των διαδικασιών για την επίτευξη των πρώτων σημαντικών συνεργειών σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο, ξεκινώντας ταυτόχρονα τις πρώτες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας.
Σχετικά Νέα
Reuters: Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν τους επόμενους μήνες,.
Ιταλία: «Ανταλλαγή απόψεων επί της διεθνούς κατάστασης» στη συνάντηση Βανς με τον πρωθυπουργό του Βατικανού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς συναντήθηκε, σήμερα στο Βατικανό, με τον πρωθυπουργό της.
Dubai Chocolate: Παγκόσμια έλλειψη στα φιστίκια, εκτοξεύτηκε η τιμή τους
Σύμφωνα με τους Financial Times, η φρενίτιδα που εκρατεί για την σοκολάτα του Ντουμπάι.
Adolescence: H σειρά φαινόμενο στις 10 δημοφιλέστερες όλων των εποχών του Netflix
Από την πρώτη στιγμή της προβολής της, η βρετανική σειρά «Adolescence» δεν καθήλωσε απλώς.