

Όπως δήλωσε πριν από λίγο η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διπλωματικός της σύμβουλος Φραντσέσκο Ταλό υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία σήμερα έγινε δεκτή.
Ο Ταλό ανέλαβε την ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους που κατέστησαν δυνατό το τηλεφώνημα -φάρσα των δύο Ρώσων κωμικών ηθοποιών, Βόβαν και Λέξους, στην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
“Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα. Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησης μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο”, δήλωσε η Μελόνι.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι “κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είχε κάποιες αμφιβολίες, ιδίως σε σχέση με αναφορές στον ουκρανικό εθνικισμό, και ενημέρωσε τον διπλωματικό της σύμβουλο, αλλά στην συνέχεια δεν έγιναν οι αναγκαίες επαληθεύσεις”.
Η κυβέρνηση Μελόνι, τέλος, παρουσίασε σήμερα θεσμική μεταρρύθμιση η οποία στοχεύει στην απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας. Μεταρρύθμιση η οποία θα πρέπει, όμως, να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας και, σύμφωνα με την Μελόνι, “στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας της Ιταλίας”.
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.