

Σήμερα το πρωί, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ξανάνοιξαν τα σχολεία όλης της Ιταλίας, με μόνη εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και την Σικελία. «Δεν είχε νόημα να είναι όλα ανοικτά και να κλείσουμε μόνον τα σχολεία. Αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές σήμερα επέστρεψαν τις τάξεις τους», δήλωσε ο ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι.
Χθες, οι λυκειάρχες είχαν προβλέψει ότι κατά την πρώτη αυτή ημέρα μετά την επιστροφή από τις διακοπές, θα απουσίαζε λόγω της επιδημίας κορονοϊού γύρω στο 10% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σήμερα όμως, η δημόσια τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που φθάνουν από τις διάφορες περιοχές της χώρας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να τεθούν σε τηλεκπαίδευση μέχρι και 200.000 τάξεις. Το 50%, δηλαδή, όλης της Ιταλίας.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει των αποφάσεων της ιταλικής κυβέρνησης, στους παιδικούς σταθμούς με ένα μόνον θετικό κρούσμα κορονοϊού , η διδασκαλία θα σταματά για δέκα ημέρες, στα δημοτικά με δύο και στα γυμνάσια και στα λύκεια με τρία.
Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, με αναφορά στην απόφασή του για αναβολή της επιστροφής των μαθητών στα θρανία μέχρι το τέλος του μηνός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ζαχάροβα: Σειρά της Ουκρανίας να αποφασίσει αν θα συζητήσει ένα μνημόνιο για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία
Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει αν θα συνεργαστεί ή όχι στη συζήτηση για ένα.
Η Ε.Ε. ένα βήμα πριν από την άρση οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (20/5).
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει χαλάρωση των κανόνων της ΕΕ για την απέλαση αιτούντων άσυλο και δέχεται επικρίσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την χαλάρωση των κανόνων απέλασης των αιτούντων άσυλο ανταποκρινόμενη.