

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θέσπισε νέους κανόνες για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών. O νέος “κώδικας” για τις ΜΚΟ, που ενέκρινε απόψε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της Ρώμης, επιτρέπει τη διέλευση και την παραμονή στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, υπό τον όρο να ειδοποιούνται άμεσα οι αρχές της χώρας.
Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν θα επιτρέπεται πλέον η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από ένα πλοίο σε άλλο που ανήκει επίσης σε ΜΚΟ.
Τα πλοία των ΜΚΟ θα πρέπει να ζητούν αμέσως ασφαλές λιμάνι και να κατευθύνονται σε αυτό, χωρίς καθυστέρηση. Διαφορετικά, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.
Για όσους δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 10.000 μέχρι 50.000 ευρώ, ενώ θα μπορεί να αποφασίζεται η προσωρινή ή και οριστική κατάσχεση του πλοίου.
Σχετικά Νέα
Ταγίπ Ερντογάν: Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα χαλαρώσουν πιο γρήγορα οι αμυντικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
«Οι αμερικανικές κυρώσεις ”CAATSA” σε βάρος του τουρκικού αμυντικού τομέα θα «ξεπεραστούν» σύντομα χάρη.
Φινλανδία: Δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν – «Το ένα έπεσε σαν πέτρα, το άλλο λίγο πιο αργά»
Δύο πολιτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν στην πόλη Eura, στη δυτική Φινλανδία.
Ρωσία – Ουκρανία: Η Μόσχα απαίτησε να παραχωρήσει το Κίεβο περισσότερα εδάφη – Οι όροι
Να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλες τις ουκρανικές επαρχίες που διεκδικεί η Ρωσία.
Ιταλία: Γυναίκα γέννησε μόνη της και σκότωσε το βρέφος πετώντας το στη λεκάνη της τουαλέτας
Συγκλονίζει την Ιταλία μια υπόθεση βρεφοκτονίας με μια μητέρα 29 χρονών να σκοτώνει το.