Ιταλία: Διαγωνισμό «ομορφιάς» σκουπιδιών κάνουν οι κάτοικοι της πόλης

Εναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν οι αγανκτισμένοι κάτοικοι της Ρώμης προκειμένου να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που «πνίγουν» τους δρόμους της ατοίκους της Αιώνιας Πόλης.

Θέλοντας να δώσουν την δέουσα έκταση και παράλληλα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δημιούργησαν στο Facebook μία σελίδα την οποία ονόμασαν «Τα πιο όμορφα σκουπίδια» (La monnezza piu’ bella).

Οι κάτοικοι της Ρώμης καλούνται να συμμετέχουν σε αυτό τον άτυπο διαγωνισμό – καμπάνια ενημέρωσης, ανεβάζοντας φωτογραφίες από διάφορα σημεία όπου υπάρχουν συσσωρευμένα απορρίμματα «με την καλύτερη σύνθεση, είτε στην ρεαλιστική της απόδοση, είτε στη γραφική της επεξεργασία».

«Μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας», τονίζεται στη διαφήμιση της πρωτοβουλίας, που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Οι πιο ωραίες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε μία θεματική έκθεση, όπου θα παρίσταται μία κριτική επιτροπή που θα ψηφίσει για την καλύτερη φωτογραφία των σκουπιδιών στη Ρώμη. Μαζί με τη φωτογραφία θα πρέπει να προστίθεται και ο δρόμος και η ημερομηνία λήψης της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του διαγωνισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από τη διακωμώδηση του προβλήματος, οι Ρωμαίοι ευελπιστούν πως ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές Αρχές, ώστε να σκύψουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό το ζήτημα που επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: huffingtonpost.gr (με πληροφορίες από ΗuffPost Italia,ΑΠΕ)

 

Σχετικά Νέα