Ιταλία: 812 νέα θύματα αλλά σημαντική κάμψη κρουσμάτων

Μειώθηκε αισθητά ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά ο αριθμός των νεκρών παρουσιάζει και πάλι αύξηση. Με βάση τα τελευταία στοιχεία ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 101.739. Οι νεκροί έφτασαν τους 11.591 Παράλληλα, όμως, 14.620 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 97.689 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.779 άνθρωποι ενώ 13.030 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 812 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.050 νέα κρούσματα, ενώ 1.590 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Συνολικά 3.981 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.795 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.752 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Το μοιραίο λάθος
Η Ιταλία πρέπει να προχωρήσει σε μαζική καραντίνα όσων κρουσμάτων κορωνοϊού εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, αντί να μένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα, δηλώνουν στο Bloomberg Κινέζοι ειδικοί που επισκέφτηκαν τη χώρα για να παράσχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις τοπικές αρχές.

Όπως επισημαίνουν γιατροί από την Ουχάν, την περιοχή που ξέσπασε η καραντίνα, η Κίνα έκανε το ίδιο λάθος στην αρχή: τα σοβαρά περιστατικά εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ενώ σε όσους είχαν ήπια συμπτώματα ζητήθηκε να παραμείνουν στο σπίτι. Τότε δεν ήταν ακόμα γνωστό το πόσο μεταδοτικός ήταν ο ιός σε όσους είχαν ήπια συμπτώματα.

Μένοντας στο σπίτι οι Κινέζοι πολίτες αυξανόταν ο κίνδυνος να κολλήσουν μέλη της οικογένειας αλλά και γείτονες καθώς κάποιοι εξακολούθησαν να κινούνται στους δρόμους. Στην Ιταλία η Corriere della Sera έγραψε σήμερα ότι 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα βρέθηκαν να κυκλοφορούν στον δρόμο αντί να μένουν στο σπίτι τους.

Η Ουχάν άρχισε να θέτει σε καραντίνα τα ήπια συμπτώματα σε προσωρινά νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν σε χώρους γραφείων, γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια και η συνταγή αποδείχθηκε αποτελεσματική.

Ο καθηγητής Liang δήλωσε ότι η ομάδα του πρότεινε στην Ιταλία να προχωρήσει σε υποχρεωτική καραντίνα των ήπιων συμπτωμάτων.

Σχετικά Νέα