

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.052 κρούσματα κορωνοϊού και 662 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 194.984 διαγνωστικά τεστ. Το 10,7% όσων υποβλήθηκαν σε αυτά, διαγνώστηκε θετικό.
Χθες, τα περιστατικά ήταν 24.099, με 814 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 59.514 άνθρωποι.
Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σήμερα 50 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 1.042 λιγότεροι. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε και πάλι ότι «η λεγόμενη “σκληρή γραμμή”, με τις απαγορεύσεις της περιόδου των γιορτών, αποτελεί υποχρεωτική επιλογή, για να μην αυξηθεί και πάλι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού».
Η δε Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε δήλωσε ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Θεοφάνεια, πάνω από 70.000 άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας θα διενεργούν ελέγχους, με στόχο την τήρηση των περιορισμών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, τόσο για την μετακίνηση των πολιτών, όσο και για την λειτουργία των καταστημάτων.
H επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν με γνώμονα την λογική, διότι είναι η ίδια η κυβέρνηση Κόντε που αποφάσισε ότι τα μαγαζιά μπορούν να μείνουν ανοικτά, αλλά είναι σαφές ότι στο εσωτερικό τους, πρέπει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην δημιουργείται πολυκοσμία».
Σχετικά Νέα
Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας με αίτημα την απαγόρευση της AfD
Χιλιάδες άνθρωποι –3.000 στο Βερολίνο, σύμφωνα με την αστυνομία– διαδήλωσαν σήμερα στη Γερμανία ζητώντας.
Χαμάς: Τις προσεχείς ημέρες η απελευθέρωση του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου – Ενημερώθηκε η οικογένειά του
Η οικογένεια του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ ενημερώθηκε για την απελευθέρωσή του, που αναμένεται.
Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ φέρεται να θέλει να επιστρέψει στο «παπικό διαμέρισμα»
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ φέρεται να επιθυμεί να.
Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Σιτσάνγκ της Κίνας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Σιτσάνγκ.