

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.030 κρούσματα κορονοϊού και 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 588.000 διαγνωστικά τεστ, το 2,9% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 708 ασθενείς με τον ιό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.385. Συνολικά, είναι 11 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού με την παραλλαγή Όμικρον στην Ιταλία. Το τελευταίο εντοπίσθηκε σήμερα στην περιφέρεια Βένετο. Πρόκειται για έναν άνδρα σαράντα ετών, ο οποίος δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα.
Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στο μεταξύ, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στις βορειοανατολικές περιφέρειες της χώρας, και σε πολίτες ηλικίας 20 με 30 ετών. “Και στην Ιταλία διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων, έστω και πιο περιορισμένη απ΄ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, προσθέτει το Ινστιτούτο.
Συνολικά, το 50% των κατοίκων της χώρας άνω των 80 ετών, έχει λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Προκαλεί ανησυχία, όμως, το ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια πολίτες 30 με 59 ετών, ακόμη δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση των εμβολίων.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η Βραζιλία καταγγέλλει τη «σφαγή» στη Γάζα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Μάουρο Βιέιρα κάλεσε σήμερα, Τρίτη (20/5) τη διεθνή κοινότητα.
«Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει καμία παραχώρηση στη Ρωσία και τον.
Γάζα: Το Ισραήλ ανακοινώνει την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην.
Ο Έλον Μασκ θα ξοδεύει «πολύ λιγότερα» χρήματα για να χρηματοδοτεί πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες
«Εάν διακρίνω έναν λόγο να ξοδεύω χρήματα στην πολιτική, θα το κάνω», διευκρίνισε ο.