Ιστορικό ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση του ομολόγου αναφοράς για τον δανεισμό του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε πριν από λίγο στο 2,985% σηματοδοτώντας το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμό που έχει καταγραφεί. Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου υποχωρεί επίσης στο ιστορικό χαμηλό του 1,814%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στις διεθνείς αγορές σήμερα δεν είναι καλό και αυτό φαίνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τόσο από τις απώλειες άνω του 1,5% που σημειώνει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης όσο και από το γεγονός ότι η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το επίπεδο του -0,2%.

Στο μεταξύ, η ψαλίδα μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ομολόγων κλείνει με ραγδαίο ρυθμό, φτάνοντας για πρώτη φορά στις 26 μονάδες βάσης, καθώς ο πανίσχυρος πολιτικά Ματέο Σαλβίνι αμφισβητεί τους κανόνες για το έλλειμμα. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται στις συναλλαγές της Παρασκευή στο 2,727%.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα μετά από πάρα πολύ καιρό μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο εξωτερικό. Οι ελληνικοί τίτλοι δεν αντιμετωπίζονται με την απαξία των προηγούμενων ετών από τη στιγμή που βελτιώνονται οι προοπτικές ανάπτυξης.

Σχετικά Νέα