Ισραηλινές εταιρείες «φουλάρουν» τα αποθέματα αερίου στην Αίγυπτο

Οι εταιρείες που αξιοποιούν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ισραήλ βρίσκονται σε συζητήσεις για να αυξήσουν την ποσότητα των αποθεμάτων στην Αίγυπτο πέρα από τη συμφωνία ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε υπογραφεί πέρυσι. Οι μετοχές των ισραηλινών εταιρειών φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο.

Τα στελέχη της Delek Drilling LP, που είναι κύριος μέτοχος στη δεξαμενή Leviathan, βρίσκονται στο Κάιρο τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αυξήσουν τις ποσότητες για την εγχώρια κατανάλωση της Αιγύπτου, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Yossi Abu την Τρίτη σε συνέδριο επενδυτών στο Τελ Αβίβ. Η Delek και οι συνεργάτες της, η Noble Energy Inc. και η Ratio Oil Exploration 1992 LP εξετάζουν τρόπους για να αυξήσουν την δυνατότητα του τομέα να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της αιγυπτιακής ζήτησης, ανέφερε.

«Οι δυνατότητες που υπάρχουν στην αγορά της Αιγύπτου είναι ατελείωτες», δήλωσε ο Abu. «Πρόκειται να ξεκαθαρίσουμε πολλά ερωτηματικά μέσα στους ερχόμενους μήνες, όταν αρχίσουμε να βγάζουμε αέριο μέσω του αγωγού EMG», που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο.

Η μετοχή της Delek κέρδισε 3,5%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του τελευταίου τριμήνου σε κλειστή βάση, φτάνοντας τα 11,00 shekel στη 1:00 το μεσημέρι στο Τελ Αβίβ. Αλλά και η Ratio, η οποία κατέχει μερίδιο 15% στη δεξαμενή Leviathan, σημείωσε αύξηση κατά 2,3%.

Σχετικά Νέα