Ισραηλινά ΜΜΕ: Ξεκινάει η χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου Pfizer στους άνω των 60 ετών

Το Ισραήλ θα αρχίσει τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά της covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Όσοι δικαιούνται θα μπορούν να κάνουν την ενισχυτική δόση από την Κυριακή, εφόσον έχει περάσει διάστημα άνω των πέντε μηνών από όταν έλαβαν τη 2η δόση του εμβολίου, ανέφερε επίσης η Maccabi Healthcare Services σε ανακοίνωσή της, η οποία επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού καναλιού Channel 13 και του δημόσιου ραδιοφώνου Kan.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας έχει αναφερθεί πρόσφατα δύο φορές σε μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της μόλυνσης από κορονοϊό και σε μικρή μείωση της προστασίας από σοβαρή νόσηση.

Η εκστρατεία για τον εμβολιασμό με την 3η δόση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ ακόμα και σήμερα, εξέλιξη που θα μετατρέψει ουσιαστικά το Ισραήλ σε πεδίο δοκιμών για την τρίτη δόση πριν από την έγκριση αυτή της πρακτικής από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η Pfizer δήλωσε την Τετάρτη ότι οι άνθρωποι χρειάζονται την ενισχυτική δόση για να διατηρηθεί η προστασία από τον κορονοϊό σε υψηλά επίπεδα. Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση στις ΗΠΑ για επείγουσα έγκριση της ενισχυτικής δόσης τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας για ζητήματα εμβολιασμού έδωσε το “πράσινο φως” για την ενισχυτική δόση την Τετάρτη.

Η Maccabi, από τους μεγαλύτερους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι επιλέξιμοι ασθενείς είναι ευπρόσδεκτοι να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω του διαδικτύου ή του τηλεφωνικού της κέντρου.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας της χώρας εκτίμησε ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν αποτελεσματικό μόνο κατά 41% στην αναχαίτιση των συμπτωματικών λοιμώξεων τον τελευταίο μήνα. Η προστασία έναντι σοβαρής νόσησης παρέμεινε ισχυρή σε ποσοστό 91%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα