

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Τελ Αβίβ, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες σε στάση λεωφορείου, τραυματίζοντας δεκάδες και προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου. Οι Αρχές του Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μόλις δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, με τους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν στο OPEN την τρομακτική στιγμή της επίθεσης.
Ο οδηγός του λεωφορείου που βρισκόταν στο σημείο αφηγήθηκε: «Την ώρα που μιλούσα στον υπεύθυνο των επιβατών, είδα αυτό το φορτηγό να κατευθύνεται πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα, στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Τότε μας χτύπησε πολύ δυνατά – χτύπησε μερικούς στρατιώτες και μερικούς πολίτες, μερικούς από τους επιβάτες του λεωφορείου, που ήταν στο πεζοδρόμιο. Στην πραγματικότητα, το λεωφορείο σταμάτησε το φορτηγό. Αν δεν ήταν εκεί το λεωφορείου μου, περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν τραυματιστεί».
Μετά την πρόσκρουση, ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε να κατέβει από το όχημα κρατώντας μαχαίρι. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένοπλοι πολίτες παρενέβησαν και τον πυροβόλησαν θανάσιμα. Πρόκειται για Ισραηλινό υπήκοο, αραβικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου: «Όταν το φορτηγό έπεσε στη στάση, αντικείμενα πετάχτηκαν παντού. Άρχισα να τρέχω και άκουσα πυροβολισμούς. Ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε αστυνομικούς. Άκουσα περίπου 4-5 πυροβολισμούς».
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το φορτηγό να περνά από διασταύρωση λίγο πριν την επίθεση. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός και 32 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά.
Η σορός του δράστη μεταφέρθηκε από το σημείο, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Παρών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε: «Αν είναι τρομοκρατική επίθεση, το κίνητρο είναι ξεκάθαρο. Να βλάψει όσο το δυνατόν περισσότερους, να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους».
Σχετικά Νέα
Πεσκόφ: Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει την πρόταση του Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για παύση.
Λευκός Οίκος: Ο απεσταλμένος του Τραμπ Γουίτκοφ θα επισκεφθεί τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με τον Πούτιν
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες αργότερα.
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία για «λαθρεμπόριο» πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.