Ισραήλ: Σκέψεις για καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να προστεθεί η Ελλάδα στη λίστα των χωρών εκείνων από τις οποίες θα απαιτείται όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε πλήρη καραντίνα, σκέφτεται το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, η κίνηση αυτή, που θα επέφερε ένα επιπλέον πλήγμα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και λόγω του αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μεταξύ των ατόμων που επέστρεψαν στο Ισραήλ από διακοπές στην Ελλάδα.

Οι Times of Israel αναφέρονται στην αύξηση των κρουσμάτων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού αλλά και στον συνωστισμό που παρατηρείται στους χώρους ψυχαγωγίας.

Σημειώνουν πως η Ελλάδα είναι ένας όλο και δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς, ενώ σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan, μεταξύ των δυο χωρών πραγματοποιούνται 200-230 πτήσεις κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση του προσδιορισμού της Ισπανίας ως απαγορευμένης χώρας, καθώς 56 ταξιδιώτες που έφτασαν στο Ισραήλ από την Ισπανία βρέθηκαν τον περασμένο μήνα να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την Παρασκευή πως από τις 23 Ιουλίου η Ισπανία και η Κιργιζία θα προστεθούν στη λίστα των χωρών με ακραία ποσοστά μολύνσεων, στις οποίες απαγορεύεται να μεταβαίνουν αεροπορικώς οι Ισραηλινοί, υπό την προϋπόθεση πως η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή θα ενέκρινε το σχετικό αίτημα του υπουργείου. Ωστόσο, οι πτήσεις συνεχίζονται ακόμα κανονικά.

Σημειώνεται πως οι Ισραηλινοί απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο Ουζμπεκιστάν, την Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Μεξικό και τη Ρωσία, ενώ όσοι εισέρχονται στη χώρα μετά την επίσκεψη στις χώρες αυτές μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ρ/τ σταθμό Kan, υπάρχει επίσης «λελογισμένη» πιθανότητα στη λίστα των απαγορευμένων περιοχών να μπουν τις ερχόμενες εβδομάδες το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος και η Τουρκία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα