Ισραήλ: Σήραγγα κάτω από νοσοκομεία της Γάζας – «Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους ασθενείς ως ανθρώπινη ασπίδα»

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα που δείχνουν, όπως ισχυρίζεται, σήραγγα που χρησιμοποιούσε η Χαμάς κάτω από το Νοσοκομείο αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός αναφέρει πως η σήραγγα των τρομοκρατών μήκους 55 μέτρων, βρίσκεται 10 μέτρα κάτω από το συγκρότημα του Νοσοκομείου Σίφα και περιείχε διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς.

Το βίντεο συνιστά, σύμφωνα με το Ισραήλ, απόδειξη πως η Χαμάς χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας και τους ασθενείς του Νοσοκομείου Σίφα ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η αστυνομία διαψεύδει ότι χτύπησε αμάχους στο φεστιβάλ Supernova
Στο μεταξύ, την αντίδραση της ισραηλινής αστυνομίας προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz σύμφωνα με το οποίο ελικόπτερο των IDF χτύπησε αμάχους στο μουσικό φεστιβάλ Supernova.

Όπως αναφέρει το άρθρο που επικαλείται ανώνυμη αστυνομική, ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ κατά παλαιστινίων ενόπλων τραυματίζοντας Ισραηλινούς που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ.

Σημειώνεται πως η έρευνα της εφημερίδας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ισραηλινό αφήγημα για την επίθεση της Χαμάς, που ισχυρίστηκε πως τα ένοπλα μέλη της οργάνωσης «έβαψαν» με αίμα το φεστιβάλ.

Αντιδρώντας στο εν λόγω δημοσίευμα, η ισραηλινή αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη περί τραυματισμού αμάχους κατά την αεροπορική επιδρομή» αναφερόμενη ωστόσο στη δραστηριότητα μόνο της αστυνομίας και όχι του στρατού.

Η αστυνομία υπολόγισε τον αριθμό των νεκρών στο φεστιβάλ της φρίκης στους 364, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα