Iσραήλ: Προειδοποίηση Νετανιάχου για την κλιμάκωση της βίας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για την κλιμάκωση της βίας και τις απειλές θανάτου, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται κατά των προγραμματισμένων δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του.

ΟΝετανιάχου άσκησε κριτική “στο όλο και μεγαλύτερο κύμα των καθημερινών προκλήσεων που περνάει τα σύνορα”, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωση του το γραφείο του.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρεται σε “μία ξεκάθαρη απειλή δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ”, όπως επίσης και σε απειλές κατά άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε σε μία ανάρτηση που έγινε στο Facebook από έναν έφεδρο συνταγματάρχη. Η ανάρτηση αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αν ένας πρωθυπουργός λαμβάνει δικτατορικές εξουσίες, ο πρωθυπουργός αυτός, στιγματίζεται από θάνατο…, μαζί με τους υπουργούς του και τους ανθρώπους που συμφωνούν με το κάλεσμά του”.

Ο πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους που ηγήθηκε της επίθεσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το 1981 κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράκ, αργότερα, αποστασιοποιήθηκε από αυτή την ανάρτηση.

Η αστυνομία ωστόσο, ενεργοποίησε την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα