

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, ότι μια πρώην όμηρος, η οποία πέθανε από ασθένεια που εκδήλωσε μετά την αιχμαλωσία της στη Γάζα, αναγνωρίστηκε ως θύμα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.
«Η Χάνα Κατζίρ, 76 ετών, η οποία απήχθη από το σπίτι της στο Νιρ Οζ κατά τη διάρκεια της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο της εκεχειρίας στις 24 Νοεμβρίου 2023, πέθανε σήμερα 24 Δεκεμβρίου 2024 έπειτα από μια περίπλοκη κατάσταση που παρουσίασε η υγεία της μετά την απελευθέρωσή της. Αναγνωρίστηκε ως θύμα τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το κιμπούτς Νιρ Οζ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον θάνατο της Κατζίρ, η οποία είχε απαχθεί μαζί με τον γιο της κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, επίθεση που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο σύζυγός της Ραμί σκοτώθηκε στο σπίτι τους εκείνη την ημέρα. Το πτώμα του γιου της Ιλάντ, 47 ετών, ο οποίος πέθανε αιχμάλωτος, επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ τον Απρίλιο και ενταφιάστηκε στο Νιρ Οζ.
Ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Κατζίρ, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση των Αρχών «να κάνουν τα πάντα για να φέρουν όλους τους ομήρους μας πίσω».
«Καταφέραμε να φέρουμε τη Χάνα πίσω… αλλά το σώμα και η ψυχή της έφεραν τα σημάδια του τρόμου μέχρι την τελευταία της μέρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το κιμπούτς Νιρ Οζ, που είναι πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, πλήρωσε βαρύ τίμημα στην επίθεση της Χαμάς, με περίπου 30 νεκρούς και περισσότερους από 70 κατοίκους να πιάνονται όμηροι, περισσότεροι από 25 εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλοι πέθαναν σε αιχμαλωσία.
Η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 1.209 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 96 κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα Γάζα, εκ των οποίων οι 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.
Τουλάχιστον 45.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έπειτα από 14 μήνες της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ ως αντίποινα στον παλαιστινιακό θύλακα, με τα θύματα στην πλειονότητά τους να είναι άμαχοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που θεωρούνται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.
Σχετικά Νέα
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.