Ισραήλ: Περισσότεροι από 1.200 οι νεκροί, ξεπερνούν τους 3.000 οι τραυματίες

Σχεδόν εκατό οικογένειες αγωνιούν για κάποιον αγαπημένο τους που βρίσκεται όμηρος της Χαμάς, σύμφωνα με ανάρτηση του IDF.

Τον έως τώρα απολογισμό των θυμάτων της ισραηλινής πλευράς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το Σάββατο, έκαναν σήμερα με ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με αυτήν, περισσότεροι από 1.200 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 3.000.

Πάνω από 95 είναι οι οικογένειες που έχουν ενημερώσει ότι οι αγαπημένοι τους κρατούνται όμηροι στα χέρια της Χαμάς.

Από τη Γάζα προς το Ισραήλ έχουν εκτοξευτεί περισσότερες από πέντε χιλιάδες ρουκέτες από την αρχή του πολέμου, με 2.687 στόχους να έχουν πληγεί.

 

Άγνωστη η τύχη των ομήρων

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», η τύχη περίπου 150 ανθρώπων που απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης είχαν ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών στους 1.000 αργά την Τρίτη, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας και η Zaka, μια εθελοντική ομάδα που αναλαμβάνει το μακάβριο έργο της συλλογής των σορών μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες καταστροφές, εργάστηκαν σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε αργότερα ότι 3.007 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, εκ των οποίων 28 σοβαρά και 345 σοβαρά, ενώ σχεδόν 500 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η μία κηδεία μετά την άλλη γίνεται για στρατιώτες και πολίτες, καθώς η χώρα υποφέρει από τη μαζική διείσδυση και τη σφαγή του Σαββάτου.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα