

Το γενικό επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, προειδοποιώντας τους κατοίκους για πυραυλικές επιθέσεις, αλλά διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για λάθος.
Η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα.
Νωρίτερα σήμερα, το επιτελείο ενημέρωσε ότι αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας “υπόγειες εγκαταστάσεις” της Χαμάς, της παλαιστινιακής παράταξης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρίψεις μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, τα ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.
Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014). Παρά την άτυπη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, τα δύο μέρη συνεχίζουν σποραδικά τις εχθροπραξίες.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πώς θα πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά της η Νορβηγία; Να λύσει παγκόσμια προβλήματα, λέει πάνελ πολιτών
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας του 1,8 τρισεκ. δολαρίων –το μεγαλύτερο του κόσμου–.
Τσεχία: Εκλογές τον Οκτώβριο με φαβορί τον λαϊκιστή Μπάμπις – Σε υποχώρηση η κυβερνητική συμμαχία του Φιάλα
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα προσέλθουν οι Τσέχοι στις 3 και 4.
ΠΟΥ: Επιπτώσεις διαρκείας από την πείνα σε «μία ολόκληρη γενιά» στη Γάζα
Τα ποσοστά υποσιτισμού αυξάνονται στη Γάζα και η πείνα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις.
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό σχεδόν τετραετίας η ανεργία
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών έφτασε το ποσοστό της ανεργίας στη.