Ισραήλ: Οι διαπραγματευτές βρήκαν “κοινό έδαφος” για εκεχειρία, λέει σύμβουλος του Μπάιντεν

Κοντά στο ενδεχόμενο εκεχειρίας στην Γάζα, υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν καθώς οι διαπραγματευτές βρήκαν «κοινό έδαφος» κατά τις συνομιλίες τους στο Παρίσι.

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος, το Κατάρ και το Ισραήλ βρήκαν «κοινό έδαφος» κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στο Παρίσι και έχουν καταλήξει σε ένα «βασικό περίγραμμα» μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζέικ Σάλιβαν μιλώντας στο CNN.

Η συμφωνία βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν έμμεσες συνομιλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο με την Χαμάς.

Κρίσιμη η προστασία των αμάχων στην Γάζα
Μιλώντας στο δίκτυο NBC και στην εκπομπή «Meet the Press» ο Σάλιβαν είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο του Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα, αλλά πιστεύει ότι η ζωή των αμάχων πρέπει να προστατεύεται.

«Δεν πιστεύουμε ότι μια επιχείρηση, μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, θα πρέπει να γίνει στη Ράφα εκτός αν υπάρχει ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για την προστασία εκείνων των αμάχων, για τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος, τη σίτισή τους, τη στέγασή τους, την ένδυσή τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα