

Ένοπλοι πολίτες που κρατούν ανοιχτά πιστόλια σε θήκες στους γοφούς τους και στρατιώτες εκτός υπηρεσίας με τα υπηρεσιακά τους όπλα είναι κοινό θέαμα στο Ισραήλ και στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Οσκληροπυρηνικός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, δεσμεύτηκε σήμερα να προχωρήσει στον πενταπλασιασμό των αδειών οπλοφορίας στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης έξω από συναγωγή τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν άνθρωποι.
Σε ανακοίνωση του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη του Μπεν-Γκβιρ, αναφέρεται ότι ο υπουργός έδωσε εντολή στο Τμήμα Αδειών Όπλων να επιταχύνει την έκδοση νέων αδειών από περίπου 2.000 τον μήνα σε 10.000.
Ένοπλοι πολίτες που κρατούν ανοιχτά πιστόλια σε θήκες στους γοφούς τους και στρατιώτες εκτός υπηρεσίας με τα υπηρεσιακά τους όπλα είναι κοινό θέαμα στο Ισραήλ και στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά ο Μπεν-Γκβιρ υποσχέθηκε να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των αδειών μετά την επίθεση στις 27 Ιανουαρίου σε συναγωγή από Παλαιστίνιο ένοπλο.
Μια μέρα μετά την επίθεση, ένας 13χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας περαστικών στην περιοχή Σιλουάν της Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας δύο προτού ένας ένοπλος πολίτης απαντήσει στα πυρά, τραυματίζοντάς τον.
Ισραηλινοί υπουργοί επικαλέστηκαν τη δράση του αμάχου για την υποστήριξη των σχεδίων επέκτασης της οπλοκατοχής, αλλά την περασμένη εβδομάδα ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ προειδοποίησε ότι τα σχέδια αυτά θα οδηγήσουν μόνο σε περισσότερη βία και αιματοχυσία.
Πολλοί Ισραηλινοί είναι εξοικειωμένοι με τα όπλα μέσω της σχεδόν καθολικής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας της χώρας, αλλά όσοι επιθυμούν να κατέχουν ένα όπλο ως πολίτες πρέπει να πληρούν ορισμένες αυστηρές κυβερνητικές απαιτήσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιτρέπονται μόνο τα πιστόλια και η χορήγηση της άδειας οπλοκατοχής εξαρτάται από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σε πυροβόλα όπλα.
Σχετικά Νέα
Συρία: Αναδιάρθρωση του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών
Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν χθες Σάββατο την αναδιάρθρωση του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την.
Ισραήλ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν υπέρ του τερματισμού του πολέμου στη Γάζα
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο, 24 Μαΐου, στο Τελ Αβίβ, ζητώντας τον τερματισμό του.
Βρετανία: Επανεθνικοποίηση της σιδηροδρομικής εταιρείας South Western Railway
H South Western Railway, σιδηροδρομική εταιρεία στη νοτιοδυτική Αγγλία, είναι η πρώτη που επιστρέφει.
Κολομβία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές
Σε τραγωδία κατέληξε πανεπιστημιακή εκδρομή στη δυτική Κολομβία όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.