

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τον κύριο αντίπαλό του, τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς, να σχηματίσει μαζί του έναν ευρύ κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις βουλευτικές εκλογές από τις οποίες δεν αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής.
Εκπρόσωπος του Γκαντς, ηγέτη του κεντρώου κόμματος Μπλε και Λευκό, δεν έδωσε άμεση απάντηση στην προσφορά αυτή του Νετανιάχου, αρχηγού του δεξιού κόμματος Λικούντ, η οποία προκάλεσε έκπληξη. Όπως ανακοινώθηκε, ο Γκαντς πρόκειται να κάνει μια δήλωση σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).
Πρόκειται για μια ξαφνική αλλαγή τόνου από τον Νετανιάχου.
Χθες, Τετάρτη, το βράδυ εξακολουθούσε να δηλώνει πως η χώρα δεν έχει παρά δύο επιλογές: είτε μια κυβέρνηση της δεξιάς υπό τον ίδιο είτε μια “επικίνδυνη κυβέρνηση που βασίζεται στα αραβικά κόμματα” — μια έμμεση επίθεση εναντίον του Γκαντς, ο οποίος είχε υποσχεθεί να αρχίσει συνομιλίες με τους αραβικούς σχηματισμούς με την ελπίδα να επιτευχθεί ένας συνασπισμός.
Η αλλαγή στρατηγικής αντανακλά την εξασθένιση της θέσης του Νετανιάχου μετά τη νέα αποτυχία του στις εκλογές της Τρίτης να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
“Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ζήτησα να εγκαθιδρυθεί μια δεξιά κυβέρνηση, όμως προς λύπη μου τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως αυτό είναι αδύνατον”, δήλωσε ο Νετανιάχου.
“Μπένι, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ευρεία κυβέρνηση ενότητας και σήμερα ακόμη. Το έθνος περιμένει από εμάς, και από τους δυο μας, να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να επιδιώξουμε συνεργασία”, πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.
Αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.
Ινδία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ, δήλωσε ένας ανώτερος.