

Μια νέα δημοσκόπηση στο Ισραήλ δείχνει ότι η στήριξη προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον κυβερνητικό συνασπισμό του καταρρέει μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς. με τους ψηφοφόρους να στρέφονται προς το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Μπένι Γκαντζ έπειτα από την απόφασή του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο σε καιρό πολέμου.
Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε από το Maariv, δίνει στην κεντρώα Εθνική Ενότητα 41 έδρες, από τις 12 που κατέχει σήμερα.
Εν τω μεταξύ, το Λικούντ πέφτει σε μόλις 19 έδρες, πολύ κάτω από τις 32 που έχει σήμερα. Η δημοσκόπηση δίνει στα σκληροπυρηνικά κόμματα Otzma Yehudit και Religious Zionism πέντε και τέσσερις έδρες αντίστοιχα. Στις τελευταίες εκλογές τα δύο αυτά κόμματα συγκέντρωσαν μαζί 14 έδρες. Τα υπερορθόδοξα κόμματα φαίνεται επίσης να χάνουν λίγο έδαφος.
Οι ερωτηθέντες έδειξαν σαφή προτίμηση στον Γκαντζ έναντι του Νετανιάχου που ηγείται της χώρας, με το 48% να θέλει τον πρώην υπουργό Άμυνας, έναντι 29% του νυν πρωθυπουργού.
Επίσης, έδωσαν στον επικεφαλής των IDF Χέρτζι Χαλέβι ποσοστό αποδοχής 57%, στον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ποσοστό 54%, με τον Nετανιάχου να λαμβάνει μόνο 42%.
Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του Λικούντ, ο Νετανιάχου έλαβε μόνο 67%.
Παρά τα ζητήματα που αποκαλύφθηκαν στην επίθεση του Σαββάτου, το 71% δηλώνει ότι εμπιστεύεται πολύ ή λίγο τις IDF για την προστασία της χώρας.
Σχετικά Νέα
Αναρτήθηκε από την κυβέρνηση της Αργεντινής το ψηφιακό αρχείο των Ναζί που κατέφυγαν στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Το ψηφιακό αρχείο με τις δραστηριότητες των Ναζί που κατέφυγαν στη χώρα μετά τον.
Βουλγαρία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα θέσει σε λειτουργία πυρηνικό αντιδραστήρα AP1000
Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα θέσει σε λειτουργία έναν πυρηνικό αντιδραστήρα AP1000.
Ρούμπιο για Ουκρανικό: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βάλουν τέλος στη διαμεσολάβησή τους
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βάλουν.
Παρέμβαση Γκουτέρες σε Πακιστάν και Ινδία για αποκλιμάκωση
Την έντονη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στις 22 Απριλίου στο Τζαμού και.