Ισραήλ: Καταρρέει δημοσκοπικά η κυβέρνηση Νετανιάχου, ανεβαίνει ο Γκαντζ

Μια νέα δημοσκόπηση στο Ισραήλ δείχνει ότι η στήριξη προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον κυβερνητικό συνασπισμό του καταρρέει μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς. με τους ψηφοφόρους να στρέφονται προς το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Μπένι Γκαντζ έπειτα από την απόφασή του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο σε καιρό πολέμου.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε από το Maariv, δίνει στην κεντρώα Εθνική Ενότητα 41 έδρες, από τις 12 που κατέχει σήμερα.

Εν τω μεταξύ, το Λικούντ πέφτει σε μόλις 19 έδρες, πολύ κάτω από τις 32 που έχει σήμερα. Η δημοσκόπηση δίνει στα σκληροπυρηνικά κόμματα Otzma Yehudit και Religious Zionism πέντε και τέσσερις έδρες αντίστοιχα. Στις τελευταίες εκλογές τα δύο αυτά κόμματα συγκέντρωσαν μαζί 14 έδρες. Τα υπερορθόδοξα κόμματα φαίνεται επίσης να χάνουν λίγο έδαφος.

Οι ερωτηθέντες έδειξαν σαφή προτίμηση στον Γκαντζ έναντι του Νετανιάχου που ηγείται της χώρας, με το 48% να θέλει τον πρώην υπουργό Άμυνας, έναντι 29% του νυν πρωθυπουργού.

Επίσης, έδωσαν στον επικεφαλής των IDF Χέρτζι Χαλέβι ποσοστό αποδοχής 57%, στον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ποσοστό 54%, με τον Nετανιάχου να λαμβάνει μόνο 42%.

Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του Λικούντ, ο Νετανιάχου έλαβε μόνο 67%.

Παρά τα ζητήματα που αποκαλύφθηκαν στην επίθεση του Σαββάτου, το 71% δηλώνει ότι εμπιστεύεται πολύ ή λίγο τις IDF για την προστασία της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα