

Οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να πιέσουν την Τουρκία για να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.
“Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καλέσει την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις και τους σκοτωμούς. Οι Κούρδοι πρέπει να προστατευθούν από τη διεθνή κοινότητα”, δήλωσε ο Έντεν Μπαρ στους δημοσιογράφους.
Στο ζήτημα αυτό είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.
“Δεν θέλουμε να δούμε περισσότερη βία στη Συρία” δήλωσε Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου απαντώντας σε ερώτηση της κινεζικής τηλεόρασης σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ότι “η εξάλειψη του PKK/YPG δεν είναι παρά θέμα χρόνου”.
“Είναι σημαντικό όλες οι δυνάμεις στην περιοχή και πέραν αυτής να εργαστούν για τον ίδιο στόχο και αυτός είναι η ανοικοδόμηση μιας νέας Συρίας με θεσμούς που θα υποστηρίζονται από τον λαό της. Μια Συρία στην οποία θα έχουν θέση όλοι οι Σύροι”, σημείωσε ο Ντουζαρίκ.
Φιντάν: “Θέμα χρόνου” η “εξάλειψη” των Κούρδων του PKK στη Συρία
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι: “Η κατάσταση στη Συρία άλλαξε. Πιστεύουμε πως η εξάλειψη του PKK/YPG δεν είναι παρά θέμα χρόνου”.
Οι συγκρούσεις στη βόρεια Συρία φέρνουν αντιμέτωπες ένοπλες παρατάξεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία και δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας, μεταξύ των οποίων οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί πως αποτελούν κλάδο του PKK.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, ο Φιντάν είπε ακόμα πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε πολιτική που θα επέτρεπε στη YPG να διατηρήσει παρουσία εκεί.
“Είμαστε σε θέση όχι μόνο να δούμε, αλλά και να διαλύσουμε οποιουδήποτε είδους σκευωρία στην περιοχή”, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.