

Δεν μπορεί να εξαχθεί ακόμα συμπέρασμα για την προέλευση των πυρών, από τα οποία έχασε τη ζωή της η Παλαιστινιοαμερικανίδα δημοσιογράφος του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός, με βάση τα ενδιάμεσα ευρήματα της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί για το θέμα.
“Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο”, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι παλαιστινιακής ή ισραηλινής προέλευσης.
Η έρευνα έχει εγείρει δύο πιθανότητες, σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Ynet: Να χτυπήθηκε από μαζικά πυρά Παλαιστινίων μαχητών προς ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα ή ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδωσε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο την είχε χτυπήσει κατά λάθος.
Ο στρατός δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Πηγή: liberal.gr -Reuters
Σχετικά Νέα
Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG- Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης θα επισκεφθεί Ρωσία και Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρωσία και την Ουκρανία, με.
Γαλλία: Αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού ο νεοδιορισθείς υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία, Νταμιέν Αμπάντ
Ο Νταμιέν Αμπάντ, ο πρόσφατα διορισθείς γάλλος υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία, διέψευσε.
Γαλλία: Για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα χρειαστούν 15-20 χρόνια
Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αν πούμε ότι η Ουκρανία θα μπει στην ΕΕ σε.
Ισχυρή έκρηξη σε γκαράζ λεωφορείων στο Λονδίνο
Τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη μεταφορών στο.