Ισραήλ: Διαψεύδει ότι «έκλεισε» συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων

Διαψεύδει το Ισραήλ ότι «έκλεισε» η συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και την κατάπαυση του πυρός. Αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες.

Την ίδια ώρα “Ζώνη θανάτου” ονομάζει τοΑλ Σίφα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η ζωή των περίπου 260 ασθενών κρέμεται από μια κλωστή. Το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα και εφόδια, με σκουπίδια, χαλάσματα και ιατρικά απόβλητα στα δωμάτια και τους διαδρόμους.

Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, να προωθήσει την εθελούσια μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων, εκτός της Λωρίδας της Γάζας, αντί να στείλει χρήματα για την ανοικοδόμηση, του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι IDF λένε ότι όμηροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, ο εκπρόσωπος των IDF, παρουσίασε στους δημοσιογράφους υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που, όπως λέει, είναι από το Αλ Σίφα, στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι ότι δείχνει δύο ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ, ο ένας εκ των οποίων αιμορραγεί στο χέρι του, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. “Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι όμηροι”, ανέφερε.

Κατά τον Χαγκάρι δείχνει επίσης ένα τζιπ των IDF που αφαιρέθηκε από το Ισραήλ στο νοσοκομείο, καθώς και ένα λευκό pick-up που, όπως είπε, ήταν του τύπου που χρησιμοποιούσαν οι κομάντος της Χαμάς όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ.

“Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ξεκάθαρη – η Χαμάς ασκεί τρομοκρατία από τα νοσοκομεία“, υποογράμμισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα