

Μετά την απόφαση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να απολύσει τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και σε ολόκληρο το Ισραήλ για να διαδηλώσουν.
Διαδηλώσεις κατά της απόλυσης του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, ξεκίνησαν στο Τελ Αβίβ, με διαδηλωτές να έχουν κλείσει την κυκλοφορία κεντρικών δρόμων. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την απόφασή του βράδυ της Τρίτης (05.11.2024).
Σύμφωνα με πλάνα από την πρωτεύουσα, πλήθος κόσμου φωνάζει συνθήματα και καίει αντικείμενα στη μέση λεωφόρων.
Η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και έξω από τα κεντρικά γραφεία των IDF στο Τελ Αβίβ.
Το 2023, όταν ο Νετανιάχου είχε προσπαθήσει να απολύσει τον Γκάλαντ λόγω της αντίθεσής του στη δικαστική αναθεώρηση, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους, αναγκάζοντας τελικά τον Νετανιάχου να υποχωρήσει.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Ayalon στο Τελ Αβίβ εμποδίζοντας την κυκλοφορία και βάζοντας φωτιές για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του υπουργού Άμυνας εν μέσω του πολέμου.
Μεταξύ εκείνων που καλούν σε διαδηλώσεις είναι αντικυβερνητικές ομάδες και οικογένειες των ομήρων που κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια και θέτει σε κίνδυνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί και έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο σπίτι του Νετανιάχου, αναμένοντας κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Σχετικά Νέα
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.