Ισπανία-Υπ. Υγείας: Οι εμβολιασμοί επιβραδύνουν τη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα

Οι εμβολιασμοί έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν τη διασπορά των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία και η χώρα ετοιμάζεται για μια ενισχυτική τρίτη δόση, δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.

“Αρχίζουμε να βλέπουμε μια επιβράδυνση στην αύξηση (των κρουσμάτων)”, δήλωσε η Νταρίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Onda Cero.

Η Ισπανία είχε καταγράψει σημαντική αύξηση στον αριθμό των διαγνωσμένων κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός είχε πενταπλασιαστεί το διάστημα ανάμεσα στα μέσα Ιουνίου και τα μέσα Ιουλίου.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 επιταχύνθηκε και η Ισπανία έχει τώρα το τρίτο υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά της COVID-19 στον κόσμο, μετά τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το 64% του πληθυσμού της έχει κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Η Νταρίας επαναβεβαίωσε ότι ο στόχος των αρχών είναι το 70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί ως τα τέλη Αυγούστου. “Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε έως ότου φτάσουμε το 100% ή να βρισκόμαστε κοντά σε αυτό”, σημείωσε η Νταρίας.

Μια τρίτη δόση θα προσφερθεί τότε στους Ισπανούς, πρόσθεσε. “Αυτό που μένει ακόμη να διευκρινίσουμε είναι το πότε”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα