

Οι τουριστικές αφίξεις στην Ισπανία κατέγραψαν βουτιά 93,6% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο καθώς οι επισκέπτες έμειναν μακριά από τα μπαρ και τις παραλίες της χώρας, η οποία συνήθως είναι αυτή με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στον κόσμο.
Ο διεθνής τουρισμός στην Ισπανία κατέγραψε βουτιά 80% στα 19 εκατ. επισκέπτες πέρυσι – το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 – καθώς έγινε αισθητός ο αντίκτυπος από τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού.
Η τάση αυτή συνεχίστηκε κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία, σε μια ακόμα κακή είδηση για τη χώρα στην οποία ο τουρισμός αντιστοιχούσε σε πάνω από το ένα δέκατο του ΑΕΠ της.
Η Ισπανία υποδέχθηκε 284.311 ξένους τουρίστες τον Φεβρουάριο, κατά 34,6% λιγότερους σε σχέση με τον Ιανουάριο. Τα διεθνή τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 93,3% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις.
Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ήλθαν από τη Γαλλία, ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των Γάλλων μειώθηκε κατά 87,4% από τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα πριν την πανδημία.
Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το lockdown στη δική τους χώρα, περνούν τα σύνορα για να πάνε σε μπαρ και εστιατόρια σε περιοχές όπως η Μαδρίτη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ινστιτούτου Funcas, η συνεισφορά του τουρισμού στην ισπανική οικονομία μειώθηκε στο 4% με 5% πέρυσι από περίπου 12% το 2019.
Σχετικά Νέα
-
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.