

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ισπανία, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) αλλά και πάλι θα χρειαστεί τη βοήθεια του ακροδεξιού κόμματος Vox για να κυβερνήσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Ipsos για την εφημερίδα La Vanguardia από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου με τη συμμετοχή 2.000 ανθρώπων, το PP εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 35% των ψήφων και το PSOE το 28%. Το Sumar –η νέα παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς στην οποία συμμετέχει το Podemos– θα συγκέντρωνε 13%, οριακά υψηλότερα από το Vox με 12,6%, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουλίου.
Εάν επαληθευτούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, θα σημαίνει ότι ένας συνασπισμός του PP και του Vox θα μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμα και πάνω από 180 έδρες, αριθμός αρκετός για την απόλυτη πλειοψηφία.
Εναλλακτικά, το PP και το Vox θα μπορούσαν μαζί να κερδίσουν 170 έδρες, μια εξέλιξη που θα τους εξασφάλιζε περισσότερες έδρες από μια συμμαχία του PSOE και του Sumar, που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα ξεπερνούσε οριακά τις 150.
Οι εθνικές εκλογές προκηρύχθηκαν από τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ύστερα από την ήττα του κόμματός τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Όλες οι δημοσκοπήσεις έως τώρα προβλέπουν ότι το PP θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές.
Σχετικά Νέα
Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την Κάρπαθο: Το «μυστικό» νησί της Ευρώπης, με εντυπωσιακές διαδρομές στη φύση
Τις «μυστικές» ομορφιές της Καρπάθου προβάλλουν το τελευταίο διάστημα μέσα ενημέρωσης από τη Γερμανία,.
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.